Eindhoven 's-Hertogenbosch Tilburg Breda

Dit zijn de plussen van werken in zorg en welzijn in Brabant

Werk dat er toe doet

Werk je in zorg en welzijn, dan doet je werk ertoe. Zorg is nodig. En we weten dat de vraag naar zorg en begeleiding alleen maar toeneemt. Werk je in zorg en welzijn dan lever je niet alleen een belangrijke maatschappelijke bijdrage, maar je bent ook betekenisvol in het leven van een ander.

Werken dichtbij huis

In Brabant is er een grote diversiteit aan zorg- en welzijnsorganisaties. Waar je ook woont - in het westen, midden, noordoosten of zuidoosten van onze provincie - overal vind je binnen 20 km van je huis een werkgever in zorg en welzijn.

Werken wanneer je wilt: 24/7

Zorg en welzijn gaan 24/7 door: er zijn dus dag en nacht mensen nodig. Dat betekent veel mogelijkheden om hierin van betekenis te zijn. In zorg en welzijn zit je niet vast aan kantooruren of winkelopeningstijden. Je kunt werken op tijden die passen bij jouw leven.

Volop keuze in organisaties en banen

Wil je werken in zorg en welzijn, dan heb je een enorme keuze aan werkvelden en banen. Denk aan werken in een ziekenhuis, met kinderen, jongeren of ouderen, in de gehandicaptenzorg, eerstelijnszorg (bijvoorbeeld huisartsenposten), verslavingszorg, psychiatrie en welzijn. De banen zijn legio. Niet alleen in verzorgende functies, maar ook in bijvoorbeeld de ICT, techniek, en administratie. Met bijna alle diploma's kun je instappen in zorg en welzijn.

Jouw vaardigheden tellen

Nee, je hoeft niet altijd eerst de schoolbanken in om in zorg en welzijn te kunnen werken. Vaak blijkt dat een volledig diploma niet nodig is om in te stappen. Jouw kennis, ervaring en verworven vaardigheden uit je vorige beroep of baan kunnen je entreeticket zijn. En dat geldt ook voor de ervaring die je op doet of hebt gedaan als vrijwilliger of mantelzorger.

Volop doorstroommogelijkheden

Werken in zorg en welzijn betekent ook dat er veel mogelijkheden zijn om te groeien en door te stromen. Dat kan zowel binnen de organisatie waar je werkt, als in én tussen de verschillende werkvelden. De werkgevers in zorg en welzijn bieden hun medewerkers alle kansen. Want een tevreden zorgprofessional blijft behouden voor de zorg.