Karin

Medewerker MSMH
Noordoost-Brabant

Karin van Breugel doet wat ze haar hele leven al wilde doen; werken in de zorg. Vijf jaar geleden maakte ze de stap vanuit het bedrijfsleven naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) en werd medewerker steriele medische hulpmiddelen (MSMH). Ze woont in Sint-Michielsgestel. Lekker dichtbij, want het liefst gaat ze met de fiets.

Wij vroegen Karin een aantal vragen te beantwoorden.

Karin vd Westelaken

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Werken in de zorg, met mensen, dat wilde ik al mijn hele leven. Ik wist alleen niet hoe ik daar terecht kon komen zonder medische achtergrond. Per toeval kwam ik deze functie tegen. Ik had geen idee wat het was, dus keek ik een dagje mee. Het voelde meteen goed. Je bent er voor de patiënt en het werk is super interessant. Ik mocht een opleiding volgen en zo kon ik starten in het ziekenhuis.

Waar bestaat je werk uit?

Het werk is heel divers. Je begeeft je door het hele ziekenhuis. Je zorgt ervoor dat er altijd schone instrumenten zijn waar en wanneer nodig. Je zet operaties klaar voor patiënten, brengt schone instrumenten naar de poliklinieken, haalt de vuile weer op, zorgt voor reiniging en sterilisatie, en dat allemaal volgens de strenge eisen voor kwaliteit en veiligheid.
Het team bestaat uit jonge en oudere collega’s. Samen zorgen we ervoor dat alles loopt zoals het moet en zijn we ervoor elkaar als dat nodig is. En natuurlijk is er ook heerlijk ruimte voor gezelligheid en gekkigheid af en toe.

Flexibiliteit en innovatie

De onregelmatigheid in het werk zie ik als een mooie onderbreking in de week. Het is best fijn om ook eens vrij te zijn in de ochtend als je een late dienst hebt. Al met al is het best een pittige job, maar ook in ons werk wordt volop geïnnoveerd. Zo hebben we onlangs een inpakrobot op de afdeling die ons werk een stuk gemakkelijker maakt’.

“Het is fijn om te voelen dat ik ertoe doe”

Karin

Volop ontwikkelingsmogelijkheden

Ook zijn er volop loopbaanmogelijkheden in het ziekenhuis, zo kun je je ontwikkelen tot operatie assistent of kun je medisch secretaresse worden. Onze leidinggevenden geven ons daarin ook veel support en weet je wat ook zo fijn is? Dat complimentje, ik voel me echt gewaardeerd. Het is fijn om te voelen dat ik ertoe doe.

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die geïnteresseerd is in de zorg?

Overweeg je werken in de zorg maar heb je twijfels? Weet dat je elke dag met een voldaan gevoel naar huis gaat, omdat je weer een of meer patiënten hebt geholpen. Dat maakt veel goed, ook na een hectische, drukke dag. Je weet waar je het voor doet. Als je bedenkt dat je iemands vader, moeder, kind of welk ander familielid of vriend hebt kunt helpen, dat maakt je blij.

Oktober 2023

Activiteiten bij jou in de buurt

Meer weten over werken en leren in de zorg? Bezoek eens een informatiebijeenkomst.

Wil je direct aan de slag?

Bekijk alle vacatures in zorg en welzijn bij jou in de buurt!

Werken in de zorg, dat is toch niets voor jou?

Zo weerleg je alle vooroordelen!

Je houdt geen sociaal leven over door de nacht- en weekenddiensten

De zorg gaat 24/7 door: er zijn dus mensen voor de dag en nacht nodig. In de zorg zit je niet vast aan kantooruren of winkelopeningstijden. Je kunt werken op tijden die passen bij jouw leven. Met kleine kinderen is het misschien handig om weekenddiensten te draaien terwijl je partner thuis is. Als de kinderen naar school gaan, werk je doordeweeks en draai je af en toe een weekenddienst.

Werken in de zorg is eentonig

Werken in zorg en welzijn is heel divers. Elk werkveld, elke baan, elke dag, elk uur is anders. Maar het vertrekpunt is overal hetzelfde: de gezondheid en het welzijn van de cliënt.

Deel via social media