Hajar

Sociaal cultureel werker
West-Brabant
Naar overzicht
10 van 12 |

Kleuterjuf wilde Hajar el Bouny (39) als meisje worden. Na een opleiding en carrière in de mode, werkt ze sinds 2023 als sociaal cultureel werker en ondersteuner bij het team Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie (VVE) van Surplus in Breda. Hajar geniet van de interactie met de kinderen. "Zij zijn onze toekomst. Hoe mooi is het om een steentje bij te dragen aan hun ontwikkeling?"

Wij vroegen Hajar een aantal vragen te beantwoorden.

Ontdek de zorg Brabant: Hajar El Bouny

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Werken met kinderen wilde ik altijd al. Maar het is anders gelopen. Ik werd modestylist en manager van een kledingzaak. Na een burn-out kreeg ik de kans mee te doen aan Brood en Rozen. Dat is een traject van acht weken met een mooie kans op een baan. Ik gaf aan graag iets met kinderen of jongeren te doen. Zo kwam ik terecht bij Surplus Welzijn en mocht ik bij het team VVE gaan voorlezen bij kinderen thuis. Weer de maatschappij in met een extra dosis zelfkennis en zelfvertrouwen door mijn traject bij Brood en Rozen.

Waar bestaat je werk uit?

Mijn werk is heel divers, elke dag is anders. Als team VVE helpen we ouders bij de taalontwikkeling van hun kinderen in de leeftijd van vier tot zes jaar. Ik ben coördinator van de VoorleesExpress en doe de intake van vrijwilligers die twintig weken lang bij een gezin thuis voorlezen en taalspelletjes spelen. Zelf ben ik ook voorlezer. Als een kind me blij opwacht om samen te gaan lezen, geeft me dat een kick. Kinderen bloeien op door middel van taal. Verder ondersteun ik mijn team met verschillende administratieve taken. Soms ben ik met tien dingen tegelijk bezig. Een to-dolijst is echt een must.

''Kinderen zijn onze toekomst. Hoe mooi is het om een steentje bij te dragen aan hun ontwikkeling"

Hajar

Wat wil je nog ontwikkelen?

Ik wil mijn kennis en vaardigheden blijven uitbreiden. Dat vind ik belangrijk. Het diploma mindfulnesstrainer voor kinderen heb ik al op zak en dit jaar rond ik de opleiding mindfulness voor ouders af. Ervaring deed ik op bij een buurthuis waar ik als vrijwilliger mindfulnessles aan kids gaf. In september begin ik met een nieuwe studie, een deeltijdopleiding psychologie. Je bent nooit te oud om te leren. Wie weet komt ooit mijn grote wens uit om een weeshuis te openen.

Hoe kijk je naar de toekomst van de zorg?

Moeilijke vraag! Ik zit hier op mijn plek en blijf me ontwikkelen. Ik hoop voor iedereen die zorg nodig heeft of zal hebben, dat die hulp krijgt zonder op een lange wachtlijst terecht te komen.

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die geïnteresseerd is in de zorg?

De energie die je in je werk steekt, krijg je aan het einde van de dag weer terug. Ondanks dat er zware momenten zijn, ervaar ik welzijn als een van de dankbaarste werkvelden die er bestaan.

Maart 2024

Terug naar West-Brabant

Activiteiten bij jou in de buurt

Meer weten over werken en leren in de zorg? Bezoek eens een informatiebijeenkomst.

Wil je direct aan de slag?

Bekijk alle vacatures in zorg en welzijn bij jou in de buurt!

Werken in de zorg, dat is toch niets voor jou?

Zo weerleg je alle vooroordelen!

De zorg betaalt slecht

In de zorg kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden. Dan hebben we het niet alleen over het salaris en vakantiegeld. Er zijn ook verschillende regelingen waar je gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld vergoedingen voor studiekosten en onregelmatige diensten. En er zijn speciale verlofregelingen, zoals bij mantelzorg.

Werken in de zorg is eentonig

Werken in zorg en welzijn is heel divers. Elk werkveld, elke baan, elke dag, elk uur is anders. Maar het vertrekpunt is overal hetzelfde: de gezondheid en het welzijn van de cliënt.

Deel via social media