Switchen van baan

Je bent nooit te jong of te oud om je om te scholen. Denk jij na over een carrièreswitch naar zorg en welzijn? Ook zonder het juiste diploma zijn er veel mogelijkheden in deze mooie sector. Wij helpen je verder!

overstappen naar zorg en welzijn

Omscholen

Als zij-instromer heb je al werkervaring opgedaan, maar nog niet de juiste papieren om in de zorg te werken. De sector heeft mensen nodig zoals jij! Om te werken in de zorg moet je bepaalde dingen kunnen. Als je nog niet voldoende ervaring en kennis hebt, kun je werken en leren combineren. Je werkt en tegelijkertijd leer je dingen om je werk goed te kunnen doen. Hierbij ontvang je ook salaris. De leer-werktrajecten zijn er op mbo-niveau (BBL) en hbo-niveau (duale opleiding).

Tip!

Wil je aan de slag in zorg en welzijn? Er zijn organisaties waar je een (verkort) zij-instroomtraject of maatwerkprogramma kunt volgen. Informeer daarom vooral eerst bij de zorg- en welzijnsorganisaties zelf wat de mogelijkheden zijn of stuur een open sollicitatie. Organisaties werken vaak samen met bepaalde opleidingen, en betalen jouw studiekosten. Dat scheelt jou zoeken naar een opleiding, en zij kunnen je gelijk inzetten op de werkvloer!

leren en werken

Alle informatie over leren en werken tegelijk

verkort traject

Verkort leerwerktraject volgen?

 

Werken zonder diploma

In sommige beroepen in zorg en welzijn is het mogelijk om te starten zonder zorgdiploma. Vaak gaat het om ondersteunende functies, zoals bijvoorbeeld:

  • gastvrouw
  • thuishulp
  • huishoudelijke hulp
  • huiskamer assistent
  • vervangend mantelzorger

Voor dit werk wordt meestal mbo niveau 2 gevraagd. Soms volg je nog een cursus.

Bekijk de vacatures en vink bij het opleidingsniveau je afgeronde vooropleiding aan.

Alleen leren

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om werken en leren niet te combineren. Dan volg je een opleiding naar keuze. Wil je een opleiding volgen in zorg en welzijn? Op deze pagina vind je alle informatie over de opleidingen in zorg en welzijn in Brabant.

Kom op gesprek bij het Ontdekdezorg Contactpunt

Twijfel je over je overstap? Of weet je niet goed waar je moet beginnen met zoeken? Je kunt een gratis afspraak maken voor een persoonlijk gesprek bij het Ontdekdezorg Contactpunt in Eindhoven. Samen bekijken we de mogelijkheden voor jou om te werken in zorg en welzijn.

Of kijk in onze agenda voor activiteiten van zorg- en welzijnsorganisaties bij jou in de buurt!

 

Lees verhalen en ervaringen

Deel via social media