Ervaring opdoen met vrijwilligerswerk

Denk jij aan een carrièreswitch maar wil je eerst ervaren of de zorg bij jou past? Heb je een tijdje niet gewerkt en wil je opnieuw werkritme opbouwen? Wat de reden ook is, jouw inzet is welkom. In zorg en welzijn zijn volop vacatures voor vrijwilligerswerk. Ook bij jou in de buurt.

vrijwilligerswerk in zorg en welzijn: ontdek de mogelijkheden

Vrijwilligerswerk in soorten en maten

Vrijwilligerswerk geeft plezier, je maakt kennis met de zorg en doet waardevolle werkervaring op. Bovendien kan het een opstap zijn naar betaald werk. Vrijwilligerswerk kun je op veel manieren en plekken doen: koken op een woongroep, activiteiten begeleiden bij ouderen, maatje zijn van een jongere of een gezin ondersteunen dat in de schulden zit. Er zit vast iets voor jou bij.

Kies de vrijwilligersbaan die bij jou past

Als je al precies weet wat je wil, check de vrijwilligersvacatures op deze website. Meer dan honderd onbetaalde banen in zorg en welzijn staan voor je klaar. Toch niet gevonden wat je zoekt? Kijk dan op de website van de organisatie waar jij graag zou willen werken. Of loop er binnen en vraag bij de receptie of er vacatures zijn voor vrijwilligers.

Twijfel je nog?

Weet je niet goed wat voor werk jou ligt of twijfel je over de soort organisatie? Deze tips helpen je verder:

  • Ontdek de verschillende werkvelden.
  • Het Ontdekdezorg Contactpunt denkt met je mee. Maak direct een afspraak.
  • Ontvang je een uitkering? Check bij het UWV of de gemeente of het doen van vrijwilligerswerk gevolgen heeft voor jouw uitkering.