In Nederland werken meer dan een miljoen mensen in de zorg. Alleen al in Noord-Brabant doen ze dat bij honderden organisaties. Deze mensen verplegen, verzorgen, ondersteunen en begeleiden elke dag cliënten en patiënten. Het doel? Mensen een zo zelfstandig en gelukkig mogelijk leven bieden in een prettige (het liefst hun eigen) omgeving.
 
Heb jij interesse in zorg en welzijn en ben je benieuwd naar welke werkvelden er zijn? Lees meer over de verschillende soorten werkvelden:

Wil je leren en werken tegelijk, kijk dan naar BBL-opleidingsplaatsen.

Werken in zorg en welzijn in Noord-Brabant

Je hebt het vast gelezen, gehoord of er zelf mee te maken gehad: er zijn veel vacatures in zorg en welzijn. Op BrabantZorg.Net staan altijd meer dan duizend vacatures in zorg en welzijn in Noord-Brabant. Hier kun je dus tijdens het oriënteren op (weer) werken in zorg en welzijn zien naar welke beroepen er veel vraag is en wat de inhoud van de functies is. Heb je al ervaring of een diploma? Dan kun je hier een persoonlijk profiel aanmaken, zodat interessante vacatures naar je gemaild worden en je direct op een vacature kunt solliciteren.

Bekijk de vacatures op BrabantZorg.Net

Transvorm Talent Center: past de zorg bij jou?

Denk je erover om een opleiding te volgen of aan de slag te gaan binnen zorg en welzijn? Maar wil je eerst checken of het bij je past? Met het programma 'Past de zorg bij jou?' in het Transvorm Talent Center onderzoek je waar je goed in bent en wat jouw kwaliteiten zijn. Je krijgt voorbeelden van werkzaamheden en beroepen die bij jou passen. Ook krijg je tips die je op weg helpen bij het oriënteren in zorg en welzijn.

Start 'Past de zorg bij jou?'

Heb je na het invullen nog vragen of wil je advies? Je mag het Ik Zorg. contactpunt altijd mailen via ikzorg@transvorm.org.

Jouw sollicitatie

Weet je al wat je wilt doen binnen zorg en welzijn en ben je op zoek naar een baan of opleidingsplaats? Start dan direct met het programma 'Jouw sollicitatie'. Hiermee kun je solliciteren bij een organisatie die deelneemt aan het Transvorm Talent Center (TTC).

Start 'Jouw sollicitatie'

Ik Zorg. contactpunt en het UWV

Het Ik Zorg. contactpunt heeft voor heel Brabant een prettige samenwerking met UWV. Werkzoekende met belangstelling voor zorg en welzijn worden doorverwezen naar het Ik Zorg. contactpunt en de Ik Zorg. activiteiten. 

De bijeenkomsten en webinars vindt je op deze website onder het kopje Activiteiten. Bij die activiteiten is vaak iemand van het UWV aanwezig om je bij te praten over actuele zaken en om je vragen te beantwoorden.

Meer informatie over het UWV vind je op hun website

Cao's

Voor alle werkvelden binnen zorg en welzijn zijn cao's opgesteld. In zo'n collectieve arbeidsovereenkomst staan afspraken over salaris, werktijden, opleiding, vakanties, ziekte en pensioen. Een cao wordt opgesteld door werkgevers, werkgeversorganisaties en vakbonden samen. Vaak staat in een vacature welke cao geldt bij de functie.

Op de site van de vakbond FNV vind je alle cao's.

Ik wil een gratis loopbaangesprek 

Samen met een ervaren loopbaanadviseur sta je stil bij jouw loopbaan. Jullie kijken waar je goed in bent, waar je misschien tegenaan loopt en hoe je jouw werkplezier vergroot.

Ga naar www.sterkinjewerk.nl.

Overstappen naar de zorg? Arjan deed het!