Heb je een vraag over werken en leren in zorg en welzijn? Klik hieronder op de situatie die voor jou geldt. 

Ik wil weten of zorg en welzijn bij mij past

Denk je erover om een opleiding te volgen of aan de slag te gaan binnen zorg en welzijn? Maar wil je eerst checken of het bij je past? Met het programma 'Past de zorg bij jou?' in het Transvorm Talent Center onderzoek je waar je goed in bent en wat jouw kwaliteiten zijn. Je krijgt voorbeelden van werkzaamheden en beroepen die bij jou passen. Ook krijg je tips die je op weg helpen bij het oriënteren in zorg en welzijn.

Heb je na het invullen nog vragen of wil je advies? Je mag het Ik Zorg. contactpunt altijd mailen via ikzorg@transvorm.org.

Ik wil meer weten over werken en leren

Kom langs! Bezoek informatiebijeenkomsten over werken en leren in zorg en welzijn in Noord-Brabant. Of kijk dit webinar terug: Ik wil de zorg in, waar begin ik?

Je kunt ook een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek bij onze Ik Zorg. contactpunten in Eindhoven en Halsteren. Mail het Ik Zorg. contactpunt via ikzorg@transvorm.org.

Ik wil tegelijkertijd werken en leren 

Hier vind je opleidingsplaatsen in Noord-Brabant. Of bezoek een open dag van een mbo- of hbo-opleiding.

Ik wil gratis loopbaanadvies

Samen met een ervaren loopbaanadviseur sta je stil bij je situatie. Jullie kijken waar je goed in bent én hoe je dat kunt laten zien aan een werkgever. Ga naar www.sterkinjewerk.nl 

Ik ben herintreder

Heb je in het verleden in zorg en welzijn gewerkt en wil je weer aan de slag? Soms kan dat zonder bijscholing, soms heb je een nieuw diploma nodig om (weer) het werk van je keuze te kunnen doen.

Bekijk het webinar Retourticket naar de zorg voor meer informatie.

  • Wil je weten wat je oude diploma waard is? Ga naar een onderwijsinstelling met je diploma en een overzicht van jouw relevante werkervaring. De onderwijsinstelling bepaalt hoe lang het onderwijstraject duurt om een actueel diploma te halen. Hoe lang dit traject duurt verschilt per onderwijsinstelling. Informeer daarom bij meerdere scholen wat de mogelijkheden zijn. Je kunt ook op de website van het SBB kijken.
  • Heb je al werkervaring in de gewenste richting, maar geen geldig diploma? Dan kun je je kennis en (werk)ervaring laten herwaarderen door middel van een EVC-traject (Erkenning Verworven Competenties). Ook kennis uit onafgemaakte opleiding, zorg voor kinderen, mantelzorg en vrijwilligerswerk wordt hierin meegenomen. Lees meer over dit traject.
  • Solliciteren kan via het programma 'Jouw sollicitatie' in het Transvorm Talent Center. Niet je beroepskwalificaties, maar je werkzaamheden, talenten en ervaringen staan daar centraal.
  • Diploma kwijt? Bij DUO kun je een uittreksel van je behaalde diploma opvragen.

Ik heb (nog) geen diploma in zorg en welzijn

Om te werken in de zorg moet je bepaalde dingen kunnen. Als je nog niet voldoende ervaring en kennis hebt, kun je werken en leren combineren. Je werkt en tegelijkertijd leer je dingen om je werk goed te kunnen doen.  

Ik zoek een baan

Op BrabantZorg.Net vind je veel vacatures in Brabant. Of ontdek vacatures in zorg en welzijn in de rest van Nederland.

Vind je niet direct een baan die aansluit bij jouw diploma of ervaring? Je kunt dan ook solliciteren via het programma 'Jouw sollicitatie' in het Transvorm Talent Center. Niet de beroepskwalificaties, maar de werkzaamheden, talenten en ervaring van de kandidaat staan centraal.