Werken in zorg en welzijn in Midden-Brabant. Maak jij de overstap?

Droom jij weleens van werken in de zorg? Omdat je je werk achter de computer beu bent. Of omdat je kinderen zelfstandig zijn en je graag iets wilt beteken voor andere mensen. Je denkt dat de zorg iets voor jou is, maar je weet nog niet precies welke beroep, en welke opleiding daarvoor nodig is.

Dan is het Kennismakingsprogramma Zorg en Welzijn iets voor jou: binnen tien weken weet je wat de mogelijkheden zijn en maak je kans op een verkorte opleiding met een baan!

Omscholen naar de zorg is soms net als het leggen van een puzzel. Het is zoeken naar wat precies bij jou past, welke opleiding je daarvoor kunt volgen en hoe je een passende werkplek vindt. Wij helpen jou snel om alle stukjes op de plaats te krijgen.

Nu al enthousiast?

Schrijf je in via 'Past de zorg bij jou?' of stuur een Whatsapp-bericht naar Marjella Adriaans via 06 52065915. Zij belt jou dan om je verder te informeren. 

Van dromen naar durven

In ons programma maak je kennis met verschillende beroepen en opleidingen in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan het werken in een woonzorgcentrum voor ouderen of in de thuiszorg. Maar er zijn ook mogelijkheden in de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg en de welzijnssector. Keuze te over! Wat past echt bij jou? Durf je het te onderzoeken?

En van durven naar doen

In het programma werken zorginstellingen in Midden-Brabant samen met het ROC Tilburg. Door deze samenwerking leer je de zorg goed kennen en kun je een keuze maken die bij jou past. 

Als je de tien weken succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat Kennismakingsprogramma Zorg en Welzijn. Hiermee kun je direct starten met de verkorte mbo-opleiding van jouw keuze, om toe te werken naar de baan waar je van droomt. 

Overigens doe je in deze tien weken al zoveel kennis en vaardigheden op, dat je met het certificaat ook al interessant bent voor werkgevers.

Over het programma 

Je kunt drie keer per jaar starten met het 10-weekse programma. In deze periode maak je kennis met verschillende zorginstellingen en volg je diverse bijeenkomsten en workshops. 

Kennisprogramma

We starten weer op maandag 23 oktober 2023. Tijdens de tien weken zijn alle bijeenkomsten op maandagen van 16:00 tot 21:00 uur.

Het volgende traject start in januari 2024.

Dit levert het jou op

 • Inzicht in je eigen vaardigheden.
 • Zicht op de diverse opleidingen.
 • Lessen van professionals in zorg en welzijn.
 • Kennismaking met de theorie over onder meer beroepshouding, wetgeving en gedragsproblemen.
 • Leerzame bijeenkomsten over bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling, de financiële kant en de balans tussen werk en privé.
 • Begeleiding op maat, afgestemd op wat jij nodig hebt en welke vraagstukken voor jou belangrijk zijn om te onderzoeken.
 • Kennismaking met werkgevers in zorg en welzijn.
 • Kans op een passend dienstverband.  

Wat breng jij mee om aan dit traject deel te nemen?

 • Je bent 23 jaar of ouder.
 • Je hebt werkervaring. Specifieke ervaring, achtergrond of opleiding in de zorg zijn niet vereist.
 • Je vindt het fijn om met mensen te werken.
 • Je bent gemotiveerd, stabiel en je hebt doorzettingsvermogen.
 • Je wil je graag ontwikkelen en een opleiding volgen.
 • Je bent bereid om onregelmatig te werken.
 • Je hebt een taalniveau Nederlands van minstens B2*.

*) Niveau B2 betekent dat het je geen moeite kost om spontaan deel te nemen aan een gesprek. Je begrijpt de kern van moeilijke teksten en kan zelf duidelijke teksten schrijven en spreken.

Herken je jezelf hierin? Dan komen wij graag met jou in contact!

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen aan het Kennismakingsprogramma Zorg en Welzijn? Ga naar de website van het Transvorm Talent Center. Je schrijft je hier in en maakt de twee testjes: ‘Waar ben je goed in?’ en ‘Wat zijn jouw kwaliteiten’. 

Schrijf je hier in: 'Past de zorg bij jou?'

Als we je inschrijving hebben ontvangen, nemen we contact met je op en geven we je meer informatie over inhoud, planning en studiebelasting van het programma. De keuze is op dat moment aan jou: wil je starten dan gaat je oriëntatiereis van start en verbind je je aan het gehele programma van tien weken.

Het Kennismakingsprogramma Zorg en Welzijn is een initiatief van de Zorgacademie Midden-Brabant in samenwerking met Transvorm.