Novadic-Kentron logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Novadic-Kentron is de instelling voor verslavingszorg in Noord-Brabant. We helpen iedereen die wil herstellen van problemen of een verslaving door alcohol, drugs, medicijnen, gokken of gamen. Jong of oud, ernstig verslaafd of nog helemaal niet: iedereen is welkom. Ook als er daarnaast sprake is van bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking, (ernstige) psychische problemen (een dubbele diagnose) of problemen met justitie.

Voor iedereen hebben wij goede zorg, want iedereen verdient een Nieuwe Kans!  Wij zetten onze verslavingsdeskundigheid optimaal in voor een Gezonder, Veiliger en Socialer Brabant.

Onze missie
Samen Nieuwe Kansen Creëren geeft aan dat we daarbij de samenwerking opzoeken: intern en extern.

Onze waarden
Toonaangevend en Fijn behandeld lopen als een rode draad door alles wat we doen: we willen dat iedereen die bij Novadic-Kentron betrokken is, zich fijn behandeld voelt. Met toewijding werken wij aan een herstelondersteunend behandelklimaat, toonaangevende verslavingsdeskundigheid en een inspirerende organisatie. 

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Hoofdlocatie met kliniek

Regionale locatie Breda

Regionale locatie Den Bosch

Regionale locatie Eindhoven

Regionale locatie Tilburg

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Novadic-Kentron werkt op een zeer breed werkveld. De verschillende medewerkers zijn bijvoorbeeld werkzaam als preventiewerker, als ambulant werker in de regio, als reclasseringswerker of als verpleegkundige in een kliniek. Naast uitvoerende hulpverleningsfuncties heeft Novadic-Kentron een aantal ondersteunende functies op administratief, facilitair en managementgebied. In totaal heeft de instelling ongeveer 160 verschillende functies. Het merendeel van de functies vraagt hbo- of academisch niveau.

Contactpersoon

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Novadic-Kentron wil het Brabantse expertisecentrum zijn op het gebied van verslaving en verslavingszorg. Dit betekent dat we een breed opleidingsbeleid hebben, zowel voor onze huidige medewerkers als voor de medewerkers van de toekomst.

In dit kader werken we samen met verschillende opleidingsinstituten, zoals universiteiten, het Leernetwerk Verslavingszorg, de ROC‚’s in Brabant en de hogescholen Fontys en Avans. Door studenten en leerlingen de gelegenheid te bieden om bij ons stage te lopen, houden wij ook goed zicht op de verschillende opleidingen en opleidingsniveaus.

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bij NK zijn een aantal vrijwilligers werkzaam. Dit zijn allemaal ervaringswerkers: mensen die zelf een behandeling hebben gevolgd voor problemen met genotmiddelen, en die hun eigen ervaringen nu inzetten om anderen te helpen.

Bij Preventie zijn ook jongeren werkzaam als vrijwilliger bij Unity. Zij geven op evenementen voorlichting aan leeftijdsgenoten. Is dit ook iets voor jou? Stuur een mailtje naar preventie@novadic-kentron.nl