Ziekenhuizen

Is werken in het ziekenhuis iets voor jou? In het ziekenhuis werken veel zorgprofessionals iedere dag om de beste zorg te bieden. Voor specialistische zorg kunnen mensen in een ziekenhuis terecht op een verpleegafdeling, een polikliniek of op de afdeling Spoedeisende Hulp (eerste hulp/SEH).

Verpleegkundige in een Brabants ziekenhuis

Korte tijd in het ziekenhuis

Patiënten liggen meestal niet lang in het ziekenhuis. Dit komt omdat de helft van de patiënten een dagbehandeling ondergaat. Mensen gaan na hun behandeling dus weer naar huis of bijvoorbeeld naar een verpleeghuis.

Als je in een ziekenhuis werkt, zie je veel verschillende mensen komen en gaan. Een ziekenhuisopname is vaak een emotionele ervaring voor mensen, waardoor je als zorgverlener veel voor ze kan betekenen.

Ieder z'n taak

De zorg in een ziekenhuis is afwisselend. Patiënten hebben eten en medicijnen nodig om aan te sterken. En ze kunnen op verschillende manieren onderzocht en behandeld worden. Natuurlijk hebben patiënten ook verzorging en verpleging nodig. Genoeg te doen dus in een ziekenhuis!

Als medewerker heb je zo heel veel verschillende collega’s waar je dagelijks mee samenwerkt of omgaat. Een ziekenhuis biedt dag en nacht zorg. En als professional werk je afhankelijk van de functie niet alleen overdag maar ook in de avonden of 's nachts.

Deel via social media