Verpleeg- en verzorgingshuizen

Lijkt het je leuk om te werken in de verpleging of verzorging? In een verpleeg- of verzorgingstehuis werk je met mensen die door bijvoorbeeld ouderdom niet meer zelfstandig kunnen wonen en intensieve zorg nodig hebben.

werken in de ouderenzorg

Er kunnen ook mensen wonen die moeten revalideren, een handicap hebben of bijvoorbeeld door een ziekte lang zorg nodig hebben. Je werkt dan vaak samen in een team met mensen die verschillende kennis hebben.

Afdelingen verpleeghuis


Naast dat er mensen wonen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, vind je bij een verpleeghuis ook vaak:

  • Een dagopvang: bijvoorbeeld voor dementerende ouderen, om verzorgers in de thuissituatie te ontlasten.
  • Een revalidatiecentrum: waar (meestal) ouderen kunnen genezen of herstellen van bijvoorbeeld een ongeluk, operatie of hersenbloeding.
  • Een hospice: een onderdeel van het verpleeghuis om mensen In hun laatste levensfase een fijne zorgomgeving bieden gericht op privacy, comfort, geborgenheid en aandacht.

Je bouwt een band op met bewoners

Bij een verpleeg- of verzorgingshuis denk je snel aan ouderen, maar ook jongere mensen die bijvoorbeeld moeten revalideren of een ernstige ziekte hebben, kunnen hier (tijdelijk) wonen. Sommige verpleeghuisbewoners gaan na een tijdje weer naar huis of naar een andere afdeling. Anderen wonen er de rest van hun leven. Zo leer je de bewoners goed kennen en bouw je een band met hen op.

Deel via social media