Meer dan duizend bezoekers wegwijs gemaakt in zorg en welzijn

Het fysieke Ontdekdezorg Contactpunt (voorheen Ik Zorg. Contactpunt) in Eindhoven heeft sinds de start in 2018 meer dan 1000 bezoekers geholpen hun weg te vinden in de sector zorg en welzijn. Of je nu herintreder, zij-instromer, scholier of al werkzaam bent in de zorg. Het Ontdekdezorg Contactpunt staat voor je klaar.

Twee vrouwen in gesprek bij het Ontdekdezorg contactpunt

Een carrièreswitch maken is een grote stap. Hoe weet je wat er bij je past? En welke mogelijkheden er zijn voor jou? In deze onderzoekende fase is het fijn om met mensen te praten die alles weten over werken en leren in zorg en welzijn in de regio. Daarvoor is het Ontdekdezorg Contactpunt geopend.

Succesvolle carrièreswitch

Een van de duizend bezoekers is Stijn van Grunsven. In 2019 overweegt hij na 20 jaar werken in de IT-sector, een switch te maken naar de zorg. Hij zoekt meer zingeving in zijn werk. Via de vacaturesite Brabantzorg.net komt Stijn bij Ontdekdezorg terecht en heeft hij in Eindhoven een adviesgesprek. “Ze weten veel van de werkvelden en wat voor organisaties en banen er zijn. En welke kwaliteiten je hierbij nodig hebt.”

Na het gesprek met Esther, consulent Leren en werken, gaat het snel voor Stijn. De functie leerling anesthesiemedewerker wekt zijn interesse, en hij besluit te solliciteren bij het Catharina ziekenhuis. Een week later krijgt hij de opleidingsplaats. Drie jaar later ontvangt hij zijn diploma, en nu zit Stijn in de laatste fase om zijn specialisatie Cardio af te ronden.

"Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht"

Hij is nog altijd blij met de overstap. Ook al is het best zwaar om weer terug in de schoolbanken te zitten. Het werk geeft hem de ruimte om zichzelf te zijn. Zijn tip voor anderen die ook een carrière in zorg en welzijn overwegen? “Ga zoveel mogelijk het gesprek aan. Alleen kijken naar vacatures levert niet altijd op wat je denkt. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht.”

Onderzoek wat bij je past

Milka van de Kerkhof, recruiter bij Archipel, voert adviesgesprekken voor het Ontdekdezorg Contactpunt. Archipel is een van de werkgevers die adviseert over de mogelijkheden binnen zorg en welzijn. Dit doet ze met veel plezier.

“Het is heel mooi dat we mensen op weg kunnen helpen. Alle krachten in de sector worden gebundeld, zodat we geïnteresseerden goed kunnen informeren.” Dat maakt het Ontdekdezorg Contactpunt zo’n succes, denkt Milka. Ze is het eens met de tip van Stijn. “Onderzoek wat er bij je past. Ga in gesprek, loop mee, ga het ervaren. Wees vooral nieuwsgierig!”

“Onderzoek wat er bij je past. Ga in gesprek, loop mee, ga het ervaren. Wees vooral nieuwsgierig!”

Maak een afspraak!

Voor een persoonlijk gesprek ben je van harte welkom bij het Ontdekdezorg Contactpunt in het Microlab in Eindhoven. Maar een telefonische of beeldbelafspraak kan natuurlijk ook. Wat jij het prettigst vindt. Wil je een adviesgesprek inplannen? Stuur een mailtje naar ontdekdezorg@transvorm.org of bel 088 – 144 4044.

Deel via social media