Handige links

Nog meer weten over opleidingen, overstappen, loopbaanpaden en salaris in zorg en welzijn? Op deze websites vind je veel praktische informatie. 

Zorginspirator

Zorginspirator is een onafhankelijk platform dat je ondersteunt bij jouw loopbaan in de zorg; of je nou al in de zorg werkt of nieuw bent. Op Zorginspirator lees je wat zorgfuncties inhouden, welk salaris je kunt verwachten en welke kennis en vaardigheden worden gevraagd. Bijzonder is dat je een kijkje kan nemen in de toekomst: hoe gaat jouw functie in de toekomst veranderen? En hoe bereid je je daar op voor?

YouChooz

YouChooz is de keuzesite voor opleidingen en beroepen in zorg, welzijn en sport. Voor verhalen, ervaringen en een test ben je hier aan het juiste adres. Vul je diploma's en wensen in en YouChooz laat zien wat jouw mogelijkheden zijn.

Kom zorgen dan

Kom zorgen dan is gericht op middelbare schoieren die een vervolgopleiding gaan kiezen. Een routekaart met opleidingsrichtingen en een overzicht van de werkvelden, laat zien wat er allemaal mogelijk is in zorg en welzijn. Of laat je inspireren door ervaringsverhalen van leeftijdsgenoten die gestart zijn met een studie in zorg en welzijn of die net aan het werk zijn.

Kies mbo

Hoe werkt het mbo? Hoe groot is de kans op een stage, leerbaan en werk? Vind het antwoord op deze vragen en ontdek de talloze mogelijkheden die het mbo biedt op Kies mbo.

 

Jeugdzorg: Alle kansen benut!

Werk je momenteel in een andere branche, maar zou je graag de overstap naar de jeugdzorg willen maken? Of wil je juist terug naar de jeugdzorg? Alle kansen benut! geeft antwoord op vragen, zoals ‘Hoe ziet mijn route eruit?’ en ‘Hoe kom ik aan het werk in jeugdzorg?’

Kiezen voor een beroep in sociaal werk en jeugdzorg

Vind jij het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de maatschappij? In het sociaal werk en de jeugdzorg ondersteun je kwetsbare groepen in de samenleving. Vaak werk je samen met andere professionals in een wijkteam. Benieuwd naar de kansen in het sociaal domein?

 

Deel via social media