Ontdekdezorg Kennismakingsprogramma zorg en welzijn

Werken in zorg en welzijn in Midden-Brabant. Maak jij de overstap?

Latifa Ontdekdezorg Kennismakingsprogramma

Droom jij weleens van werken in de zorg? Omdat je je werk achter de computer beu bent. Of omdat je kinderen zelfstandig zijn en je graag iets wilt beteken voor andere mensen. Je denkt dat de zorg iets voor jou is, maar je weet nog niet precies welke beroep, en welke opleiding daarvoor nodig is?

Dan is het Ontdekdezorg Kennismakingsprogramma Zorg en Welzijn iets voor jou: binnen acht weken weet je wat de mogelijkheden zijn en maak je kans op een verkorte opleiding met een baan!

Omscholen naar de zorg is soms net als het leggen van een puzzel. Het is zoeken naar wat precies bij jou past, welke opleiding je daarvoor kunt volgen en hoe je een passende werkplek vindt. Wij helpen jou snel om alle stukjes op de plaats te krijgen.

Nu al enthousiast?

Bel of stuur een Whatsapp-bericht naar Marjella Adriaans via 06 52065915. Zij belt jou dan om je verder te informeren.

 

Van dromen naar durven

In ons programma maak je kennis met verschillende beroepen en opleidingen in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan het werken in een woonzorgcentrum voor ouderen of in de thuiszorg. Er zijn mogelijkheden in de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg en de welzijnssector. Keuze te over! Wat past echt bij jou? Durf je het te onderzoeken?

En van durven naar doen

In het programma werken zorginstellingen in Midden-Brabant samen met het ROC Tilburg. Door deze samenwerking leer je de zorg goed kennen en kun je een keuze maken die bij jou past.

Als je de acht weken succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat Kennismakingsprogramma Zorg en Welzijn. Hiermee kun je solliciteren bij de organisatie van jouw keuze en starten met de verkorte mbo-opleiding die bij jou past, om toe te werken naar de baan waar je van droomt.

Overigens doe je in deze acht weken al zoveel kennis en vaardigheden op, dat je met het certificaat ook al interessant bent voor werkgevers.

 

Programma en inschrijven

Je kunt meerdere keren starten met het 8-weekse programma. Je maakt in die periode kennis met meerdere zorginstellingen en volgt diverse bijeenkomsten en workshops.

Het eerstvolgende programma start op 8 April 2024. Tijdens de acht weken zijn er bijeenkomsten op maandag van 16:00 tot 19:30 uur.

Inschrijving
Schrijf je in door te bellen of een Whatsapp-bericht te sturen naar Marjella Adriaans via 06 52065915. Marjella heeft contact met je om je verder te informeren.

Als blijkt dat het programma bij je past en aansluit op je vraag dan kun je in de eerstvolgende groep starten.

Dit levert het jou op

 • Inzicht in je eigen vaardigheden.
 • Zicht op de diverse opleidingen.
 • Lessen van professionals in zorg en welzijn.
 • Kennismaking met de theorie over onder meer beroepshouding, wetgeving en gedragsproblemen.
 • Leerzame bijeenkomsten over bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling, de financiële kant en de balans tussen werk en privé.
 • Begeleiding op maat, afgestemd op wat jij nodig hebt en welke vraagstukken voor jou belangrijk zijn om te onderzoeken.
 • Kennismaking met werkgevers in zorg en welzijn.
 • Kans op een passend dienstverband.

Wat breng jij mee om aan dit traject deel te nemen?

 • Je bent 23 jaar of ouder.
 • Je hebt werkervaring. Specifieke ervaring, achtergrond of opleiding in de zorg zijn niet vereist.
 • Je vindt het fijn om met mensen te werken.
 • Je bent gemotiveerd, stabiel en je hebt doorzettingsvermogen.
 • Je wil je graag ontwikkelen en een opleiding volgen.
 • Je bent bereid om onregelmatig te werken.
 • Je hebt een taalniveau Nederlands van minstens B2*.

  *) Niveau B2 betekent dat het je geen moeite kost om spontaan deel te nemen aan een gesprek. Je begrijpt de kern van moeilijke teksten en kan zelf duidelijke teksten schrijven en spreken.
 

Maak kennis met de zorginstellingen

Deze werkgevers gaan graag met je in gesprek na het succesvol doorlopen van het oriëntatieprogramma.

Deel via social media