Heidi

Hbo-verpleegkundige
West-Brabant
Naar overzicht
3 van 12 |

Heidi Loots woont en werkt in Baarle-Nassau. Ze studeerde in 1993 af als hbo-verpleegkundige in Turnhout waar ze enkele jaren werkte op de afdeling Heelkunde van het plaatselijke ziekenhuis. Met een kind op komst besloot ze een andere werkomgeving te zoeken, omdat parttime werk op dat moment in Vlaanderen niet mogelijk was. Aanvankelijk was haar idee om het eerst drie maanden te proberen in de intramurale zorg bij Thebe, maar het beviel zo goed dat ze is gebleven. Wat ze als een groot pluspunt ervaart, is de vrijheid om haar uren zelf in te roosteren. Daardoor kan ze haar flexbaan van zestien uur prima combineren met de twee vaste werkdagen bij het ETZ.

Heidi Loots

Wat houdt je werk in?

Heidi: Ik heb verschillende functies gehad, van kwaliteitsverpleegkundige tot flexmedewerker voor locaties in de gemeenten Alphen, Baarle Nassau en Chaam. In 2002 heb ik een gesloten afdeling mee opgestart, waarbij ik ook het team heb samengesteld.

Wat zie je als voordeel van dichtbij huis werken?

Ik fiets in minder dan vijf minuten naar mijn werk in Janshove. Bovendien ken ik hier iedereen. Dat vind ik fijn. Ik word natuurlijk geregeld aangesproken, maar dat is oké. Omdat ze weten wie ik ben, geniet ik ook het vertrouwen van cliënten en hun familie.

“Bewoners en medewerkers hebben hier de ruimte om eigen keuzes te maken”

Heidi

Wat geeft je energie?

Het contact met mensen, dat ik mag bijdragen aan menswaardige zorg. Ik wil mensen laten voelen dat er respectvol naar hen wordt geluisterd. Ik vind het prettig als ik kan aansluiten op hun behoeften, als ik het huiselijk kan maken. Ik laat ze graag hun verhaal vertellen en stimuleer dat ze zoveel mogelijk regie houden over hun leven. Soms betekent dat geduldig wachten totdat een bewoner de koffiekopjes uit de kast heeft gehaald.

Hoe ervaar je de ontwikkelingsmogelijkheden?

Thebe biedt veel mogelijkheden om opleidingen en cursussen te volgen. Je carrière beweegt mee met je leven en je hebt veel zeggenschap, omdat er wordt gewerkt in zelfsturende teams. Als je ergens verder in wil ontwikkelen, dan kan dat meestal ook. Ik ga me binnenkort bijvoorbeeld verdiepen in het verpleegkundig adviesgesprek. Wat ik na 25 jaar werken in de zorg nog wil verkennen, dat weet ik niet. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.

Hoe zie jij de toekomst van de zorg?

Ik denk dat we steeds meer vanuit de gemeenschap verantwoordelijkheid gaan nemen voor de zorgverlening aan ouderen. Bijvoorbeeld door woningen toegankelijker te maken, zodat mensen langer thuis kunnen wonen. Toen ik in het extramurale team zat was ik daar nauw bij betrokken. Voor de toekomst zal het steeds belangrijker worden dat we elkaar ondersteunen, zowel vanuit de instelling als vanuit de omgeving. We hebben nu onder andere een afspraak met de buurt dat we elkaar bellen als er iets aan de hand is.

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die geïnteresseerd is in de zorg?

Er zijn altijd mensen nodig. Ook als je een technische opleiding hebt gedaan, ben je welkom. In het werk heb je veel vrijheid en inspraak en het levert je heel veel dankbaarheid op. In het team hebben we een goede sfeer en we maken veel plezier samen. Elke dag heb je de mogelijkheid om mensen een goed gevoel te geven, een stukje gelukkiger te maken. Daar kan geen andere baan tegenop.

Oktober 2023

Activiteiten bij jou in de buurt

Meer weten over werken en leren in de zorg? Bezoek eens een informatiebijeenkomst.

Wil je direct aan de slag?

Bekijk alle vacatures in zorg en welzijn bij jou in de buurt!

Werken in de zorg, dat is toch niets voor jou?

Zo weerleg je alle vooroordelen!

Je kunt geen invloed uitoefenen op de kwaliteit van de zorg

Werken in de zorg is veel meer dan protocollen uitvoeren. Met jouw observatievermogen en creativiteit verbeter je de zorg.

Je hebt altijd onregelmatige werktijden; je kunt privé niets meer plannen

Zorg is 24/7 nodig. Door slim te roosteren, met aandacht voor de medewerker, ontstaat regelmaat in de werkplanning. Je weet wanneer je werkt en wanneer je tijd hebt voor je sociale leven.

Deel via social media