Freek

Begeleider gehandicapten
Noordoost-Brabant

Freek Siroen is sinds een jaar werkzaam als begeleider in de gehandicaptenzorg. Hij werkte bij Defensie toen hij besloot de overgang naar werken in de zorg te maken en terecht kwam bij Buro Lima. Hij werkt met veel plezier bij zijn nieuwe werkgever, op 20 minuten rijden van zijn huis af.

Wij vroegen Freek een aantal vragen te beantwoorden. 

Freek Siroen

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik ben vorig jaar tijdens het oriënteren voor een opleiding terecht gekomen bij Buro Lima. Ik zit nu in mijn tweede jaar van de opleiding Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg. Ook heb ik binnen Buro Lima een opleidingstraject gevolgd dat door de organisatie zelf word gegeven

Waar bestaat je werk uit?

  • Rapporteren en signaleren van gedrag.
  • Deelnemen aan werkoverleg en hierbij een rol spelen in het verbeteren van de zorg.
  • Deelnemen aan een inwerkteam.
  • Het samenstellen van een menulijst voor de cliënten en het proces rondom voeding monitoren.

Waarom ben je in de zorg gaan werken?

Ik was niet in staat het werk bij Defensie te blijven doen doordat ik lang afwezig was door de ziekte van Lyme. Hierdoor ben ik mij gaan oriënteren en werken in de zorg leek wel iets voor mij. Na het meekijken tijdens een dienst was ik hiervan overtuigd.

Wat maakt je werk interessant?

Elke dag moet je flexibel zijn in het bieden van de juiste zorg. Je signaleert constant het gedrag van de cliënten en bespreekt dit met collega’s. Zo proberen we eke keer de zorg een stukje beter te maken. Ook vind ik het leuk dat ik bij Buro Lima de kans krijg om extra taken op te pakken buiten het reguliere werk wat je doet als begeleider.

Wat zijn uitdagingen die je tegenkomt? En hoe ga je daarmee om?

Er doet zich regelmatig een situatie voor die nieuw is. Ik vind het een mooie uitdaging om hier goed naar te kijken en te signaleren hoe deze situatie kon ontstaan en dit bespreekbaar te maken.

Wat wil je nog ontwikkelen?

Ik ben nu bezig met mijn opleiding tot persoonlijk begeleider, waar ik mij graag nog verder in wil ontwikkelen. Het is fijn dat ik hier voldoende de ruimte voor krijg.

Wat geeft jou voldoening in je werk?

Het elke dag weer een mooie dag proberen te maken, De zorg proberen elke keer een beetje mooier en fijner te maken.

Hoe kijk jij naar de toekomst van de zorg?

Ik vind het leuk om te blijven leren en mijzelf te verbeteren. Ik denk dat de zorg heel veel doorgroeimogelijkheden heeft. Wat dit voor mij precies in gaat houden weet ik zo nog niet. Eerst mijn opleiding afronden.

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die geïnteresseerd is in de zorg?

Dat het voor mij echt een goede overstap is geweest en dat het werk erg leuk kan zijn en voldoening kan geven. Ook zal ik zeggen dat het ook mindere dagen kent, maar dat dit het ook juist leuk maakt omdat je hiervan iets kunt leren en het de volgende keer weer steeds een stukje fijner te maken.

Oktober 2023

Activiteiten bij jou in de buurt

Meer weten over werken en leren in de zorg? Bezoek eens een informatiebijeenkomst.

Wil je direct aan de slag?

Bekijk alle vacatures in zorg en welzijn bij jou in de buurt!

Werken in de zorg, dat is toch niets voor jou?

Zo weerleg je alle vooroordelen!

In de zorg kun je je niet ontwikkelen

Werkgevers in zorg en welzijn bieden juist alle kansen op ontwikkeling en groei. Want het opleiden en ontwikkelen van medewerkers is belangrijk om ook in de toekomst goede zorg te kunnen blijven bieden aan kwetsbare en zieke mensen. Er zijn veel mogelijkheden om te groeien en door te stromen zowel binnen organisaties als in en tussen werkvelden.

Je hebt altijd onregelmatige werktijden; je kunt privé niets meer plannen

Zorg is 24/7 nodig. Door slim te roosteren, met aandacht voor de medewerker, ontstaat regelmaat in de werkplanning. Je weet wanneer je werkt en wanneer je tijd hebt voor je sociale leven.

Deel via social media